Geld besparen, goed voor het milieu!

Wanneer je naar de winkel gaat om drank te kopen, is de kans groot dat je na je inkopen naar buiten wandelt met PET-flessen. Plastieken flessen zijn dan ook heel licht en dus eenvoudig om mee te nemen. Licht voor jou, maar zwaar voor het milieu: PET-flessen worden namelijk gemaakt van petroleum en zorgen achteraf voor een enorme afvalberg. Petroleum is een niet-hernieuwbare grondstof, wat extra belastend is voor het milieu. 

Glazen flessen zijn een mooie oplossing voor dit probleem. Met dank aan het statiegeld, breng je je lege flessen terug naar de winkel. Die flessen worden dan uitgespoeld en opnieuw gevuld. Dat is dus veel beter voor het milieu! Wist je trouwens dat glazen flessen zo duurzaam zijn, dat je ze tot wel 50 keer kan hergebruiken? 

Het principe van statiegeld heeft verschillende voordelen. Door flessen uit te spoelen en opnieuw te gebruiken, verspillen we minder grondstoffen en wordt de afvalberg kleiner. Om de flessen te reinigen is 75% minder energie nodig en bovendien is het ook goed voor de werkgelegenheid. Het water dat gebruikt wordt om flessen te spoelen wordt ook steeds gezuiverd en hergebruikt. Zelfs tegenover de recyclage van glazen flessen heeft het principe van statiegeld een voordeel. Om gebroken flessen te smelten en terug te vormen tot nieuwe flessen, worden ze namelijk  eerst opgewarmd tot temperaturen van 1500°C. Verspilling van energie. 

Een kleine verandering in je aankoopgedrag kan dus een grote impact hebben op de natuur. Bovendien is het ook heel gemakkelijk: breng al je lege flessen gewoon binnen in een van onze drinkcenters, dan zorgen wij ervoor dat je leeggoed snel en correct gesorteerd wordt. Daar hoef jij je geen zorgen over te maken. Bovendien krijg je een deel van het aankoopbedrag terugbetaald. Zo wordt zorg dragen voor de natuur ook nog eens een goede zaak voor je portemonnee. Leuk meegenomen, toch? 

Blijf op de hoogte

Blijf als eerste op de hoogte van onze promoties, degustaties, tastings, Dag van de Klant acties, eindejaarsbuitenkansen…